Frontend development

Websites zijn al lang niet meer een verlengstuk van geprinte media. Smartphones en tablets, maar ook de opkomst van 3- en 4g (mobiel internet) hebben de wereld van frontend webdevelopment voor goed veranderd. Gelukkig blijven er nieuwe en betere tools komen om websites toekomst bestendig te maken.

Met ruim 12 jaar css ervaring heb ik alles tussen internet explorer 6 en responsive media queries voorbij zien komen. Ik heb veel gewerkt met Bootstrap, maar ook Materialize en meer recentelijk Bulma. Daarnaast heb ik zelf ook maatwerk mogen schrijven in Sass.

In de loop der jaren heb ik veel met javascript mogen werken, van het instellen van de google tagmanger tot formulier validatie of het maken van interactieve interfaces of single page applications. Ik ben goed bekend met jQuery maar gebruik tegenwoordig npm, gulp en babel. Mijn nieuweste uitdaging vind ik in vuejs framework.

Javascript & Css
ES6 ★★☆ jQuery ★★★ Sass/Less ★★☆ Gulp ★☆☆ npm ★☆☆ SVG's ★★☆
CSS Frameworks
Bulma ★★☆ Pure.css ★☆☆ Bootstrap ★★★ Materialize ★☆☆
MVVM
VUE.js (vuex) ★☆☆

Backend development

Met 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van de backend van websites en webapplicaties heb ik php goed in de vingers en weet ik mijn weg in linux.

Naast de grote lijnen van een applicatie, zoals database design en umls, mag ik ook graag, alleen of in teamverband (git), werken aan de object georienteerde blokken code om de 'puzzel' op te lossen. Of het nu gaat om webshop orders bij de fullfillement partij te krijgen, of én masse updaten van voorraden of producten, of het opzetten van een RESTFULL api, ik heb er ervaring mee.

Ik ben redelijk bekend met de frameworks Symfony Yii en CodeIgniter. In de wereld van ecommerce heb ik mogen werken met Magento en Lightspeed. Aan de cms kant heb ik ervaring met Wordpress.

Tools/Techniques
OOP ★★☆ Depedency Injection ★☆☆ MVC ★★★ Propel ★★☆ Node ★☆☆ Doctrine ★☆☆ Twig ★★★ Composer ★★☆ Php unit ★☆☆
Frameworks
Laravel ★★☆ Symfony ★☆☆ YII ★☆☆ CodeIgniter ★☆☆
Ecommerce/CMS
Magento ★☆☆ Lightspeed ★★★ Wordpress ★★☆

Verder

  • Ik ben goed thuis met programma's van de adobe suite, van video montage tot dtp werk (en in het bijzonder Illustrator).
  • Mijn motto is, jack of all trades master of none . Als er iets (nieuws) is wat ik niet ken of weet probeer ik het te leren.
  • Ook aan de communicatieve en analytische kant denk ik graag mee over content en hoe deze vormgegeven kan worden.